Com a part integral del projecte “És Farina de Girona”, sentim un immens orgull en contribuir a un dels principals programes de Catalunya que promou la proximitat, la qualitat del producte i la sostenibilitat.

El projecte “És Farina de Girona” va ser impulsat fa 12 anys pel Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines i l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). El seu propòsit principal és proporcionar un mitjà de subsistència sostenible als forners artesans en una època en què el pa de alta qualitat enfronta una dura competència contra les variants de pa més barates i de menor qualitat.

El que distingeix aquest projecte és el seu ferm compromís amb la qualitat. Es basa en pràctiques agronòmiques de producció integrada que utilitzen varietats de blat cultivades en el territori gironí.

Un dels èxits més notables del projecte ha estat la creació del Pa de la Tramuntana. Aquest producte distintiu s’elabora amb blat cultivat exclusivament en l’entorn del Parc Natural Aiguamolls de l’Empordà. El Pa de la Tramuntana no és només un testimoni de l’enginy i l’habilitat artesanal, sinó que també és un homenatge a la rica biodiversitat i bellesa natural de la regió.

El projecte “És Farina de Girona” és un testimoni de com la cura, la dedicació i una actitud respectuosa amb la natura poden donar lloc a productes de alta qualitat que respecten tant al medi ambient com a les comunitats locals. Aquest enfocament de producció integrada ens permet aprofitar al màxim els recursos locals i contribuir a l’economia local, alhora que promovem pràctiques agrícoles sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Un projecte exemplar de com els valors de proximitat, qualitat del producte i sostenibilitat poden convergir per produir resultats excepcionals.

  • Saco Farina de Girona